• darkblurbg
    Oud-Leden

   

Björn Rommens

April 2014 – Januari 2021; Voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, communicatieadviseur/persvoorlichter en liaison jeugdzorg

Kwam bij de Jongerenraad omdat:
“Ik kwam de toenmalige voorzitter en secretaris tegen op een jongerenevent en raakte geïnteresseerd om mijn steentje bij te dragen voor de Roosendaalse jongeren.”

Trots op bijdrage(s) over:
“Het uitzetten van de Jongerenroos, de jongerenonderscheiding voor jongeren die zich inzetten voor de gemeente. Daarnaast ook het organiseren van peilingen onder jongeren met behulp van de webapplicatie ‘Swipocratie’. Zo konden jongeren à la Tinder swipen om stellingen te benantwoorden. Ik ben over heel veel dingen die de Jongerenraad heeft gedaan heel trots, maar als derde ben ik heel trots op ons advies over jeugdzorg aangaande 18-/+ (de overgang van een jeugdzorgjongere naar het volwassen leven).”

Gert-Jan van Oosterbosch

Juni 2013 - September 2017; Bijna de gehele periode vicevoorzitter, tot aan januari 2017

Kwam bij de Jongerenraad omdat:
“Ik wilde me graag inzetten voor de jongeren in Roosendaal. Dat er onder andere genoeg leuke dingen te doen waren zoals het Sjansbal & Colabal in de Kring.”

Trots op bijdrage(s) over:
“Naast dat ik me binnen de jongerenraad heb ik me ingezet voor het Sjansbal & Colabal bij de Kring, hield ik me ook bezig met een advies over uitgaan en een advies over huisvesting in de gemeente Roosendaal. Hiervoor hebben we ook inspraak gedaan in de gemeenteraad etc.
Verder heb ik me heel erg ingezet om de Jongerenraad intern actueel en gezellig te houden. Ook ben ik jarenlang als vicevoorzitter de rechterhand van de toenmalige voorzitter Menno Nefs geweest, die ook het een en ander goed voor elkaar heeft gekregen voor de Roosendaalse jongeren.”

Simone Arnold

September 2016 – December 2018; Eerst als lid en vanaf januari 2017 als vicevoorzitter

Kwam bij de Jongerenraad omdat:
“Ik wilde me graag inzetten voor jongeren in onze gemeente. Het leek me ook een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met (lokale) politiek en beleidsvorming. Zo hoopte ik te ontdekken of de studie die ik op het oog had, Bestuurs- en Organisatiewetenschap in Utrecht, wat voor mij zou zijn.”

Trots op bijdrage(s) over:
“Heel trots ben ik op het advies over het Roosendaalse softdrugsbeleid dat we in 2017 aan de gemeenteraad en het college hebben gestuurd. We hebben toen als Jongerenraad en samen met partners hard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen, en dat was ook nog eens heel leuk. Maar ik ben ook trots op onze andere adviezen en natuurlijk vooral op alle jongeren die zich vrijwillig voor deze stichting inzetten!”