• darkblurbg
    Over ons

Wie zijn wij?

De Jongerenraad Roosendaal is een belangenbehartiger voor en door jongeren uit Roosendaal van 12 t/m 27 jaar. Wij zijn de schakel tussen de jongeren en verschillende organisaties binnen de gemeente. Zo geven wij bijvoorbeeld gevraagd én ongevraagd advies aan onder andere de gemeenteraad en houden we ons bezig met verschillende projecten waar jongeren belang bij hebben. 

Wij denken graag met de jongeren uit Roosendaal mee over alles wat hen aangaat. Onze deur staat altijd open voor een gesprek en waar mogelijk bieden wij een helpende hand aan jongeren die zelf iets willen betekenen voor de stad of dorpen.

Zou jij graag in contact met ons komen? Lijkt het je leuk om lid te worden van de Jongerenraad Roosendaal? Mail dan naar info@jongerenraadroosendaal.nl of WhatssApp ons om een keer een vergadering bij te wonen of meer informatie op te vragen!

 

Vergaderingen waarbij je aan kunt sluiten

 

Type vergadering Data
ALV 11-09-2022
ALV 02-10-2022
ALV 30-10-2022
ALV 20-11-2022

 


Geschiedenis van de Jongerenraad Roosendaal

In september 2012 is de Jongerenraad opgericht, toen nog JONG Roosendaal, met het doel de jongeren van Roosendaal een stem te geven richting de Gemeente Roosendaal. Alle zaken die met jongeren te maken hadden werden door ons besproken en waar nodig werd een advies gegeven aan de Gemeenteraad.

Op 11 december 2012 werd JONG Roosendaal door het college van B&W van de Gemeente Roosendaal als een officieel adviesorgaan aangesteld. Met de komst van de Adviesraad Sociaal Domein op 1 januari 2015 hebben we een statusverandering gekregen naar erkend belangenbehartiger.

Sinds 20 september 2020, 8 jaar sinds de oprichting, gaat JONG Roosendaal verder onder de naam Jongerenraad Roosendaal.

Onze missie

De missie van de Jongerenraad Roosendaal bestaat uit het behartigen van belangen van alle Roosendaalse jongeren door enerzijds (on)gevraagd advies aan het College van B&W, de gemeenteraad en andere organisaties te geven. Anderzijds door de jongeren uit Roosendaal waar mogelijk een helpende hand te bieden wanneer zij iets willen betekenen voor Roosendaal.